keskiviikko 19. helmikuuta 2014

PP: Wanhojen mekko


Tässä se on, mun itse tekemä wanhojentanssimekko. Kaavatkin on käytännössä omat, mukailtu mun isotädin hääpuvusta 1950-luvulta. Tuohon tuhraantui ainakin 100 tuntia työtä, monta päivää ja iltaa vietin ompelukoneen ja saumurin kanssa. 
    Käsinompelua tuli myös harrastettua, jokainen sauma on ensin harsittu kokoon ja sitten vasta ommeltu koneella. Saumoja helmoissa (3kpl) on yhteensä 22, joten työtä riitti. Kangasvalinta oli myös hieman riskaabeli, liukas satiini ja liukas organza on aika jekku ommella yhteen, eikä ompelua yhtään auttanut kankaan rajallisuus. Kävin ostamassa lisää satiinia, ja kotiin tullessani huomasin että vaikka se oli käytännössä samaa, erosi se alkuperäisestä satiinistani olemalla jämäkämpää ja hieman eri väristä. Onneksi ne palat tulivat helmaan organzaisen osan alle eivätkä esim yläosaan. 
    Timanttivyön tein myös itse, about 300 timanttia erikseen liimattuna ja silitettynä kiinni. Lisää timantteja öytyy organza-alaosasta, kaikkiaan 100 kpl pienenpientä kristallia. Noi kivet tilasin Kiinasta, kuten myös korut, ja timanteille hinnaksi tuli potikuluineen noin 20€ ja koruille 10€. Mekon kankaat maksoivat n. 70€ ja kenkien ollessa ilmaiset oli mun wanhat oikeestaan ihan kohtuuhintaiset. Kaikki kehut mun mekosta olivat tietysti extrakivoja itselle, koska itsetehty on aina tärkeä.
    Pari virhettä pistää ainakin omaan silmään, helma oli osittain epätasainen koska 8m leveä helma on hankala leikata samanlevyiseksi ton kellottumisen takia. Jostain kohdista toi organza ei oiken osannut totella, joten vähän ainakin kiinnimenosaumassa vasemmassa kyljessä on röpeliäisyyttä. Kaula-aukko on myös vähän töröllä, mutta muita silmiinpistäviä virheitä en huomaa. Mun muotoiselle yläosan muotoilu on hieman hankalaa, mutta omasta mielestäni onnistuin ihan hyvin. Arvosanaksi koko puvulle antaisin ehkä 8.5, koska yritys oli kova.

<3PP, joka innostui runoilemaan oikein kunnolla

13 kommenttia:

 1. Vau ootpas nähnyt kovan työn ton mekon eteen! Ja hieno tulikin:)

  VastaaPoista
 2. On pakko sanoo et sul on aivan ihana blogi ja oot muutenki tosi kaunis :)
  Oli pakko liittyä lukijaksi!
  Ja jos tarttet lisää luettevaa niin käy toki kurkkaamassa mun blogiani
  http://jannika-karolina.blogspot.fi/ ja kerro mitä pidät :)

  VastaaPoista
 3. kiva mekko, saa vaan sut näyttään tosi isolta :/ katoin kaaressakin että ei oikein imarrellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, no harmi xd oli siellä onneks paljon epäimartelevampiakin mekkoi hehheh

   Poista
 4. ei se ole tuo mekko mikä saa Petran näyttämään isolta, Petra on aika isokokoinen tyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. musta tuntuu että se on se ruoka mikä mut saa näyttään isolta eikä tosiaan se mekko

   Poista
 5. Siis mitä mä just luin?! Olet tosi upea tyttö petra!:) ja toi puku ja sinä! Wou miten kovan työn ootkaan tehny, ja tosta jää sulle ihan sairaan ihana muisto wanhoista! Kaikkee hyvää sulle :)

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

kiitos kommentistasi :)