keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

PP: IstanbulKuvia hiihtolomareissulta Istanbulista! Käytiin tsekkaamassa kaikki läheiset historialliset kohteen Hagia Sofiasta Siniseen Moskeijaan, Grand Bazar ja tottakai shoppailtiin. Ostoksista ehkä postausta, riippuen kuinka vahvasti lorvikatarri iskee muhun.
   Kaupunkina Istanbul on tosi kiva, ihan valtavan suuri ja todella vaihteleva. Vierekkäin palatseja ja hylättyjä kerrostaloja, hotelleja ja moskejoita. Eurooppalaisuus ja turkkilainen kulttuuri yhdistyvät Istanbulissa, huomasi että joskus tunsi olevansa Pariisissa ja joskus jossain kaukaisessa itämaassa. Meidän hotelli sijaitsi noin 500 metrin päässä Hagia Sofiasta, joten ei ollut pitkä matka "tärkeimpiin" turistirysiin. Muuten me kuljettiin taksilla, ratikan opetteluun en jaksanut uhrata aikaa vaikka ei se varmasti vaikeaa ois ollu. Taksilla käytiin myös Forum-kauppakeskuksessa, joka oli aivan valtava ja muistutti jenkkiläisiä mall'eja. Tykkäsin!
   Turkkilaisten ihmisten käytös turisti-Petraa kohtaan oli vaihteleva. Pidän siitä, että saan rauhassa miettiä ja kävellä kadulla ilman että kukaan tulee tyrkyttämään mitään. Se ei aina onnistunut, en tiedä osasinko reagoida oikein heidän(mm sisäänheittäjien ja basaarikauppiaiden) käytökseen mutta en silti ollut suurin fani. Tiedän että tämmöinen vain kuuluu siihen kulttuuriin ja tietenkin heilläkin tulee joskus raja vastaan, mutta ehkä mä vaan oon liian länsimaalainen ja suomalainen kun en pidä. Yleensä kuitenkin sai rauhassa kulkea ja tosi turvallista oli, vaikka varoiteltiin taskuvarkaista jne. 
Mites teillä meni hiihtoloma, olitteko ulkomailla vai kotimaassa?
<3PP

7 kommenttia:

 1. Hienoja matkakuvia! En oo koskaan käyny Istanbulissa, mut nyt alko tuntumaan et joskus kyl täytyy! :)

  http://sl-stereohearts.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä Istanbul ihanalta :-)

  VastaaPoista
 3. söpö poikkis sul:3

  VastaaPoista
 4. ooh haluisin itekki käydä istanbulissa :D

  http://hennepp.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. onks teiän ploki kuollu?

  VastaaPoista
 6. tosi hienoja kuvia! :) voikun itekkin pääsis istanbuliin! :>

  VastaaPoista

kiitos kommentistasi :)